EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК пусна платформа за решаване на спорове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК пусна платформа за решаване на спорове

mail14:37 | 17.02.2016прегледи 871 коментарикоментари 0


Европейската комисия пусна в действие нова платформа, която ще помага на потребителите и търговците да решават онлайн спорове, свързани с покупки, направени по интернет, съобщи представителството на ЕК в България.

Платформата ще насочва жалбите към националните органи за алтернативно решаване на спорове, които са подбрани от държавите-членки.

От комисията съобщават още, че платформата се използва лесно и е достъпна от всички видове устройства. Потребителите могат да попълнят формуляра за жалби в три стъпки.

Платформата е многоезична и предлага възможността за провеждане на цялата процедура по решаване на спора онлайн.

117 органа за алтернативно решаване на спорове от 17 държави членки са свързани към платформата. Работи се за това всички страни членки на ЕС и всички сектори да бъдат добавени.

Общата тенденция показва, че споровете се решават за максимум 90 дни. Опитът на европейските потребители, които са използвали алтернативното решаване на спорове, е по-скоро положителен. 70% са посочили, че са доволни от начина, по който жалбата им е била разгледана.

Търговците също ще имат полза от тази нова платформа, тъй като процедурите за алтернативно решаване на спорове ще им помогнат да избегнат значителни съдебни разноски.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg