EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК проучи готовността ни за структурни реформи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК проучи готовността ни за структурни реформи

mail11:15 | 08.10.2010прегледи 636 коментарикоментари 0


Със среща при вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков приключи двудневната проучвателна мисия на Европейската комисия по изготвянето на Националната програма за реформи на България в изпълнение на стратегията "Европа 2020". Това съобщи пресцентърът на финансовото министерство.
Целта на работната мисия на ЕК е да отчете готовността на българското правителство за осъществяване на структурни реформи в контекста на излизане от кризата и продължаващите усилия за фискална консолидация.
По време на разговорите бе подчертана необходимостта от силен политически сигнал за готовността на правителството за връщане на страната към устойчив икономически растеж, се посочва в съобщението. "Препоръчваме на правителството да се придържа
към фискалната политика за постигане на целта за бюджетен дефицит под 3 процента",  е заявил Йост Кулман - ръководител на отдел в Генерална дирекция "Икономически и финансови въпроси" в ЕК, отговарящ за България.
Акцент е бил поставен и върху необходимостта от ясна комуникация на всички реформи и спазване на вече поети политически ангажименти. Целта е да се съхрани доверието на пазарите и да се осигури предвидимост и прозрачност на бизнес
средата. Ключовите реформи за постигане на фискална консолидация следва да са в сферата на здравеопазването, пенсионната система и администрацията, посочват от Министерството на финансите.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg