EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК прекрати наказанието срещу пощите ни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК прекрати наказанието срещу пощите ни

mail17:16 | 30.06.2010прегледи 634 коментарикоментари 0


Европейската комисия прекрати наказателната процедура срещу България в сферата на пощенските услуги, съобщи Министерството на транспорта, информационните технологии.
Мярката е в резултат от предприетите действия от министерството, се посочва в съобщението.
На 25 юни 2009 г. Европейската комисия откри наказателната процедура срещу страната ни. Тя бе заради установена несъвместимост на Закона за пощенските услуги с чл. 49 от Договора за Европейската общност и с чл. 9 на Директива 97/67/ЕО, изменена с Директива 2002/39/ЕО, по отношение на разрешителните процедури за извършване на нерезервирани услуги, които попадат в обхвата на универсалната пощенска услуга, пише в съобщението.
Един от основните приоритети в работата на новия екип на министерството бе хармонизиране на националното законодателство в областта на пощенските услуги с изискванията на Общностното законодателство. С оглед постигане на пълно съответствие с чл. 9 на Директива 97/67/ЕО беше изготвен Закон за изменение и
допълнение на Закона за пощенските услуги, който е приет от 41-то Народно събрание и е в сила от 3 ноември 2009 г.
С направените промени в Закона за пощенските услуги са премахнати законовите пречки за навлизане на нови участници на пазара, желаещи да извършват услуги от обхвата на универсалната пощенска услуга. Създадени са и необходимите условия за
развитието на пощенските услуги на основата на пазарните принципи на търсенето и предлагането, добавят от министерството.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg