EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК одобрила промените в закона за пътната агенция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК одобрила промените в закона за пътната агенция

mail16:40 | 27.08.2009прегледи 565 коментарикоментари 0


Европейската комисия  е одобрила промените в Закона за пътищата, с които управлението на пътната агенция преминава към министъра на регионалното развитие и благоустройството, обясниха в пленарна зала вносителите на проектозакона от ГЕРБ, при първото четене на поправките.
Агенцията преминава към едно министерство, а не както бе досега към три,  и така ще се реши проблемът с подчинеността на администрацията, управляваща пътищата.
Законопроектът предвижда Националната агенция "Пътна инфраструктура" да се преименува на  Агенция "Пътна инфраструктура". Бюджетът й ще бъде част от бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), като по този начин според вносителите ще се подобри контролът върху изразходването на средствата.
Отпада двустепенната система на управление (Надзорен съвет и изпълнителен директор с двама заместници) и се заменя с едностепенна - колегиален орган за управление - управителен съвет, ръководен от председател.
Измененията бяха приети след двучасов дебат. СЪС 138 гласа "за", 15 "против" и 48 "въздържал се"  промените бяха одобрени на първо четене. Депутатите от ДПС гласуваха "въздържал се".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg