EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК иска по-висок данък за алкохола в Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК иска по-висок данък за алкохола в Гърция

mail17:45 | 02.10.2015прегледи 2537 коментарикоментари 0


Гръцките производители на алкохолни напитки са в паника от искането на ЕК за отмяната на дългогодишните данъчни облекчения на тези производители, което ще доведе до милиони евро загуби, коментира AFP.
Традиционните евтини алкохолни напитки раки, ципуро и цикудия, които се консумират масово в цялата страна, са обложени с данъчна ставка, двойно по-малка от тази за останалите видове алкохол. Преди дни ЕК настоя Атина да премахне това данъчно облекчение, като гръцкото правителство има срок от един месец, за да отговори на ЕК. При липса на решение по казуса срещу Атина може да бъде заведено дело в Европейския съд.
През август Гърция ратифицира 3-годишен спасителен план, който налагане на твърда данъчна политика с цел страната да се справи с повсеместното неплащане на данъци. Споразумението изисква също така Гърция да отнеме част от привилегиите за фермерите – по-евтино гориво и данъчните облекчения върху приходите.

 Министерството на финансите на Гърция заяви, че в страната няма да бъдат въвеждани нови данъци, във връзка с промените в данъчната система, които се очаква да бъдат приети през следващите месеци, предаде Enikos.
Коментирайки критиките от страна на опозицията, министерството на финансите на Гърция заяви, че предвижданите данъчни промени са „ясни и дефинирани“ в третата помощна програма, като отбеляза, че някои от споразуменията са в „позитивна посока“ , като намаляването на лихвите по част от дълговите схеми на страната. Според министерството, други промени, като борбата срещу укриването на данъци и контрабандата ще доведат до повишаване на приходите.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150