EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

ЕК иска още проекти по ОП „Транспорт”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК иска още проекти по ОП „Транспорт”

mail20:23 | 13.07.2009прегледи 821 коментарикоментари 0


35015_lВ най-кратки срокове да се разработят допълнителни проекти за нови инфраструктурни обекти, които евентуално могат да бъдат включени в Оперативна програма „Транспорт”. Това е препоръчал зам.-ръководителят на отдел „България” в дирекция „Регионално развитие” на Европейската комисия Карстен Расмусен, съобщиха от Национална агенция „Пътна инфраструктура” за DarikFinance. Расмусен е бил на посещение у нас заедно с представители на ЕК.
От транспортното ведомство, което е координатор на средствата по програма "Транспорт" обаче нито потвърдиха, нито отрекоха информацията като отказаха изявления по темата заради сложната политическа ситуация.
По време на визитата те са се срещнали с председателя на Надзорния съвет на НАПИ Иван Атанасов, изпълнителния директор на агенцията инж. Янко Янков, вицепремиера Меглена Плугчиева, представители на Управляващия орган на Министерство на транспорта и Министерство на финансите, екип от експерти в НАПИ. Основен акцент в срещите е бил проектната готовност на трите лота на АМ Тракия.
Расмусен е дал висока оценка за работата на пътната агенция по подготовката на проектите за трите отсечки на автомагистрала Тракия, твърдят от пътното ведомство. Аутобанът ще бъде изграден със средства от Оперативна програма „Транспорт”, въпреки че първоначално не бе включен в нея. От НАПИ са уверили представителите на Европейската комисия , че АМ Тракия е един зрял проект и агенцията може много бързо да пристъпи към неговата реализация. Графикът, който агенцията е изготвила за подготовка и предоставяне на документацията по проекта ще бъде спазен, уверило ръководството на Национална агенция „Пътна инфраструктура”.
Представителите на Европейската комисия препоръчали документите по проекта на АМ Тракия да бъдат предоставени за консултация и на експертите на Jaspers. На срещата с вицепремиера Меглена Плугчиева зам.-ръководителят на отдел "България" в ГД "Регионална политика" на ЕК Карстен Расмусен призовал експертите от Jaspers в най-кратки срокове да приключат работа по документите, за да стартира възможно най-бързо неговата реализация, твърдят от НАПИ.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg