EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК: Икономиката на ЕС с ръст от 0,7% през 2010 г.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК: Икономиката на ЕС с ръст от 0,7% през 2010 г.

mail15:26 | 25.02.2010прегледи 656 коментарикоментари 0


Икономиката на страните от Евросъюза се възстановява много бавно, опасенията за увеличаване на рисковете около финансовите проблеми на някои страни от Еврозоната се увеличават, съобщава  The Wall Street Journal, цитирайки представения днес отчет на Европейската комисия.
В месечния си обзор на ситуацията в региона анализаторите от Комисията продължават да твърдят, че икономиката на целия Европейски съюз ще се повиши с едва 0.7 % през тази година. Такава беше и прогнозата, представена през ноември 2009 г.
Прогнозата е формирана основно около икономиките на седемте големи държави, на които се падат 80 % от БВП на ЕС, отбелязва изданието. Комисията понижи прогнозата за ръст на БВП на Великобритания до 0.6 % от очакваните преди три месеца 0.9 %. Прогнозите за ръст при Германия и Франция остават без изменение в рамките на 1.2 %.
ЕК повиши с малко прогнозата си за Испания, залагайки на спад от 0.6% през тази година, вместо този от 0.8 %, представен на един по- ранен етап. Корекции в положителна посока Комисията прави и по отношение на Полша, очаквайки ида отбележи икономически ръст от 2.6%, вместо представения преди 1.8%.
Представители на Европейската комисия предупредиха за пореден път за заплахите, свързани с натрупаните големи бюджетни дефицити в някои от страните в Еврозоната, което може да се отрази и върху останалите държави в ЕС. Гърция остава водеща грижа за Комисията, пише още The Wall Street Journal.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg