EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК и ЕБВР провериха демонтажа на малките реактори

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК и ЕБВР провериха демонтажа на малките реактори

mail11:00 | 31.03.2015прегледи 549 коментарикоментари 0


Представителие на ЕК и Европейската банка за възстановяване и развитие видяха работата по извеждане от експлоатация на спрените блокове в АЕЦ „Козлодуй“. На площадката на блокове 1-4 се състоя планирано заседание на Мониторинговия комитет на Международен фонд „Козлодуй” по повод реализацията на дейностите, свързани с извеждането от експлоатация на спрените ядрени мощности на атомната централа.
Участие в прегледа на проектите в Козлодуй взеха Саймън Мърфи и Жан-Филип Гьосе – представители на Европейската комисия, и Валентин Шайдер – представител на ЕБВР. В момента ДП РАО изпълнява 21 проекта по 33 договора, подпомагащи процеса по извеждане от експлоатация. Проектите се финансират и наблюдават от Европейския съюз (ЕС). Оперативни срещи за разглеждане на хода им се провеждат два пъти годишно преди Асамблеята на донорите.
В рамките на програмата си в Козлодуй представителите на ЕС проведоха голям технически обход, по време на който получиха възможност да видят напредъка на дейностите по демонтаж в Машинна зала на 1-4 блок и на подготвителните дейности за старт на работата по извеждане в Реакторно отделение. Те посетиха и площадката на новостроящия се Цех за раздробяване и дезактивация на материали, получени вследствие извеждането, както и Цеха за преработка на РАО от експлоатацията на блоковете на АЕЦ и площадката за временно съхранение на РАО „Варово стопанство”.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1043