EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК залага на цифровите технологии

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК залага на цифровите технологии

mail16:42 | 19.05.2010прегледи 1239 коментарикоментари 0


Европейската комисия одобри днес амбициозна програма за развитие и използване на цифровите технологии, което ще  засили значително икономическия растеж в Европейския съюз.
Половината от растежа в европейската производителност през последните 15 години е свързан с информационните и далекосъобщителни технологии и тази тенденция ще се засилва. Трябва да поставим интересите на европейските граждани и на бизнеса в челната редица на цифровата революция, за да се създадат нови работни места, да се осигури икономическа устойчивост, заяви при представянето на програмата европейската комисарка за новите технологии Нели Крус, която отговаря за дигиталния дневен ред.
В програмата са заложени няколко цели - да се създаде нов единен пазар в Европейския съюз, който да предлага ползите от цифровата ера, да се подобрят стандартите и оперативната съвместимост в цифровите технологии, да се засилят доверието и сигурността при ползване на  цифровите технологии, като същевременно се увеличи рязко достъпът на европейските граждани до бърз и свръхбърз интернет, да се стимулира изследователската и развойна дейност в областта на новите технологии, да се разгръща техният потенциал в полза на обществото.Необходимо е също да се разработи цифрова стратегия на Европейския съюз, изтъкна Нели Крус.
Разгласената днес програма за развитие и използване на цифровите технологии е първата от общо седем големи инициативи, които ще съдействат за изпълнението на стратегията 2020 на Европейския съюз.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg