EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК: БГ “подлежи на задълбочен анализ”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК: БГ “подлежи на задълбочен анализ”

mail15:10 | 14.02.2012прегледи 424 коментарикоментари 0


Европейската комисия направи в последния момент промени в проектодоклада, който по-късно днес ще бъде внесен са обсъждане на заседание в Европарламента в Страсбург, съобщи днес в електронното си издание всекидневникът "Sole 24 Ore", цитиран от БТА. В собствена информация от Брюксел вестникът, който е орган на Конфедерацията на едрите работодатели в Италия (Конфиндустрия), посочва, че това е първият доклад за макроикономическите неравновесия в ЕС. Той произтича от неотдавнашната реформа на Пакта за стабилност и трябва да спомогне за своевременното разкриване на така наречените кредитни балони и на други заплахи за финансовата стабилност.
Проектодокументът разделя страните от ЕС най-напред на четири, а после на три групи по десет показателя. В първата група на "спешните случаи" фигурираха Италия, Унгария, Кипър и Испания. "Благодарение на натиск в последната минута Италия е успяла да избегне подчертана критика. Последните информации гласят, че ЕК е решила да не прави особена разлика и е включила Италия, Унгария, Кипър и Испания в групата "подлежащи на задълбочен анализ", съставена от 12 страни, сред които Белгия, България, Дания, Франция, Словения, Финландия, Швеция и Великобритания.
Изброените страни ще трябва да се съобразяват с различни предизвикателства и потенциални рискове. Конкретно за Италия безпокойството идва от високия държавен дълг и датиращия от средата на 90-те години на миналия век спад на конкурентоспособността," се изтъква в информацията, която не изключва в цитирания проектодоклад да бъдат нанесени още изменения.
Четири страни - Гърция, Португалия, Ирландия и Румъния - не са взети под внимание, защото се намират в "програмен режим".Поради липса на макроикономически неравновесия не се налага да бъдат подложени на анализ Германия, Люксембург, Холандия, Малта,Естония, Литва, Латвия, Полша, Чехия, Австрия и Словакия.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg