EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕИБ одобри финансиране за София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕИБ одобри финансиране за София

mail13:45 | 13.09.2013прегледи 778 коментарикоментари 0


Бордът на Европейската инвестиционен банка одобри финансирането на инвестиционния проект на Столична община за рехабилитация на уличната мрежа в София в размер на 50 млн. евро. Проектът, чиято обща стойност е 200 млн. лв. ще бъде изпълнен в рамките на следващите три години.
Предстои решението за одобрението да бъде внесено в Столичния общински съвет. Предвижда се в началото на месец октомври да бъде подписано финансовото споразумение с банката.
В проекта са включени 21 обекта от основната транспортна инфраструктура на града. Те са одобрени от Столичния общински съвет като част по програма за изграждане и рехабилитация на транспортната инфраструктура на София. Сред тях са кръстовището на две нива на Лъвов мост, основен ремонт на „Цариградско шосе”, бул. „Ботевградско шосе”, бул. „Владимир Вазов”, бул. „Сливница”, пробив на бул.»Тодор Каблешков» и други.
Предвижда се цялостна рехабилитация, както и изграждане на елементите на транспортната инфраструктура като тротоари, улично осветление и други. За изпълнението на обектите се извършват тръжни процедури, като част от тях са приключили.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg