EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Еднократно по 500 лв. за селски лекар

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Еднократно по 500 лв. за селски лекар

mail16:10 | 08.05.2018прегледи 1737 коментарикоментари 0


Надзорният съвет на НЗОК прие методиката за месечно заплащане на работата на лекари в отдалечени и труднодостъпни райони. Тя предвижда еднократна помощ от 500 лв. при заемане на мястото, каза пред БТА председателят на Надзорния съвет на касата и зам.-министър на здравеопазването Жени Начева. Всеки месец лекарите ще получават и допълнителни средства, които са договорени в рамковия договор, добави тя. Един лекар може да обслужва пациенти от няколко населени места.

Надзорниците са приели и разпределението на направленията в първичната и специализираната извънболнична помощ по районни каси за второто тримесечие. Начева припомни, че районните каси имат право да разпределят до 10% повече направления в зависимост от потребностите на населението.

На следващото заседание ще се обсъжда възможността за разсроченото плащане на дълга на НЗОК към германските здравни фондове - пари, които НЗОК дължи за лечение на български граждани в Германия.

За нарушенията в болница "Св. Екатерина" Начева изрази съжаление, че темата с медицинските изделия "така ескалира в медиите" и по думите й няма никакъв проблем. След 7-дневния срок, в който болницата може да обжалва констатациите от проверката, ще бъдат наложени санкции, допълни тя.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1954