EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Една икона се завръща в небето

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Една икона се завръща в небето

mail18:45 | 03.06.2020прегледи 501 коментарикоментари 0


Една икона отново е в небето ни, тъй като за първи път от близо десетилетие легендарният Цепелин на Goodyear лети над Европа. Завръщането на Цепелина е най-новото в поредицата от инвестиции в бизнеса в Европа. Това включва наградено обновяване на европейското продуктово портфолио през последните 18 месеца, пренастройване на мрежата за дистрибуция на компанията за разрастване със специален набор от партньори, успешен старт за електронна търговия на избрани европейски пазари, ново медийно партньорство и завръщане към международният автомобилен спорт.

Цепелинът, опериращ в Европа, представлява брандиран дирижабъл Zeppelin NT, управляван от Deutsche Zeppelin-Reederei GmbH от Фридрихсхафен, Германия. Това бележи последната глава в почти 100-годишните отношения между двете компании.

Полутвърдият дирижабъл Zeppelin NT е с дължина над 75 м - почти три четвърти от дължината на футболно игрище - и почти 18 м височина. Това е същият модел дирижабъл като трите, управлявани в Съединените щати. Той ще предоставя уникално въздушно покритие над ключови състезателни събития и извършване на търговски (пътнически) полети в Германия.

По-често виждан да лети в Съединените щати на големи спортни събития, включително NASCAR състезания, NBA игри и PGA голф събития, Цепелина на Goodyear е сам по себе си европейска икона. За първи път пристига в Европа през март 1972 г., като прави дебютният си полет през юни същата година в Кардингтън, Англия. Кръстен „Европа“, той се изкачи в небето над Европа през следващите 14 години, като се появи на редица видни спортни и културни събития, включително Гран При на Германия в Нюрбургринг от 1985г., откритото първенство на Франция през 1986 г. в Ролан Гарос и дори две британски кралски сватби, преди да бъде пенсиониран през 1986 година.

Цепелинът ще лети в района на Фридрихсхафен и около Германия през следващите седмици и най-вече се планира да предостави въздушни кадри на някои от най-големите останали европейски състезания от календара на автомобилните спортове за 2020 г.

Това ще добави още един значителен тласък към международното завръщане на Goodyear в автомобилните състезания. Компанията вече е избрана за официален доставчик на гуми за клас LMP2 на Световния шампионат по издръжливост на FIA World Endurance Championship (WEC) и европейската серия на Le Mans от сезон 2021 г. European Le Mans Series, и британското първенство за туристически автомобили (BTCC) British Touring Car Championship, и чрез ново медийно партньорство с водещият европейски спортен телевизионен оператор Eurosport, FIA World Touring Car Cup (WTCC) и Pure ETCR, първата изцяло електрическа мулти-бранд туристическа серия автомобили към сезон 2020г.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1008