EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Един кандидат за румънска жп CFR Marfa

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Един кандидат за румънска жп CFR Marfa

mail16:30 | 21.06.2013прегледи 625 коментарикоментари 0


Румънско-австрийски консорциум, кандидат за приватизацията на румънската компания за товарни железопътни превози CFR Marfa, се оттегли от приватизационната процедура, съобщава АФП. В навечерието на обявяването на победителя консорциумът, в който участват румънската фирма Transferoviar Grup и австрийският инвестиционен фонд Donau-Finanz GmbH & Co KG Austria, изрази съжаление в съобщение за твърде кратките срокове, наложени от министерството на транспорта.
Трета компания - американската OmniTRAX Inc., оспори преди това приватизационната процедура, след като бе изключена от надпреварата. Румънско-австрийският консорциум уточни, че си запазва правото да оспори процедурата.
С оглед на сложността на процеса и сериозния обем информации, които трябва да бъдат анализирани, ние внесохме в министерството на транспорта няколко молби за удължаване на сроковете, които бяха отхвърлени въпреки европейските норми в областта на приватизацията, посочи консорциумът. Премиерът Виктор Понта защити приватизационната процедура, като припомни, че процесът трябва да приключи преди заседание на управителния съвет на МВФ, предвидено за 26 юни. Приватизацията на компания за товарни железопътни превози е част от ангажиментите на Румъния към МВФ и ЕС в рамките на споразумение, сключено през 2011 г. Началната цена за 51 процента от акциите на компанията бе определена на 180 милиона евро.

CFR Marfa има около 9000 служители и е натрупала задължения в размер на 347 милиона евро. Процедурата по приватизация продължава само с румънската компания Груп Феровиар Ромън, собственост на бизнесмена Груя Стойка, съобщава агенция Медиафакс.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4160