EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Еврохолд дава 35 млн. лв. за спортна зала

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Еврохолд дава 35 млн. лв. за спортна зала

mail11:00 | 03.08.2010прегледи 1152 коментарикоментари 0


Искане от „Еврохолд” да вземе 50% от Двореца на културата и спорта постъпи в комисията по собственост към местния парламент на Варна. Предложението на фирмата е да получи половината от Спортна зала, която е 100% общинска собственост срещу 35 млн. лв. Те щели да се инвестират в следващите 35 години. Парите ще се разходват по 1 млн. годишно, като 75% от тях ще отиват за развитие на местния баскетбол, а 20 на сто - за волейбол, лека атлетика и художествена гимнастика. 5% пък щели да се наливат в обновяването на тренировъчната база и поддръжката на сградата. След като изчете предложението на „Еврохолд”, председателят на комисията Орлин Симеонов уточни, че то е постъпило на 8 октомври миналата година. Преписката обаче чак сега пристигнала за разглеждане в ресорната комисия.
„За какво да гледаме предложение, което не сме сигурни, че все още е актуално. Фирмата може да се е отказала”, попита Красимир Маринов от „Отечество”, след като разбра откога е преписката. По думите му, предложението трябвало да се актуализира от вносителя и да се внесе отново.
„В края на миналата година имаше дебат по тази тема, но още тогава стана ясно, че предложението не удовлетворява исканията на общината. Пък и да не забравяме , че същата фирма навремето искаше да вземе и стадион „Локомотив”, припомни червеният съветник Пламен Начков. В крайна сметка комисията се обедини около решението преписката да бъде върната на вносителя и той да актуализира исканията си, които в последствие да бъдат разгледани.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg