EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Еврото се нуждае от правила и помощ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Еврото се нуждае от правила и помощ

mail13:45 | 07.12.2010прегледи 454 коментарикоментари 0


Страните от еврозоната трябва да гарантират, че ще се придържат към бюджетните правила, както и към планираните бъдещи спасителни операции за фалирали държави, заявиха днес министрите на финансите на Европейския съюз, цитирани от ДПА.
През последните седмици световните пазари са обхванати от сътресения заради дълговите проблеми на Ирландия и опасенията, че Португалия и Испания може би също ще имат подобни проблеми.
Според някои анализатори действащият спасителен механизъм на стойност 750 млрд. евро (1 трлн. долара) вече е твърде малък за преодоляване на всички проблеми.
"Част (от дискусиите) трябва да бъде насочена към факта, че засилваме дългосрочното решение, което е държавните финанси отново да бъдат приведени в ред", заяви шведският финансов министър Андерс Борг при пристигането си в Брюксел.
Холандският му колега Ян Кейс де Яхер от своя страна изтъкна, че ако не бъдат намерени средносрочни и дългосрочни решения, пазарите никога няма да могат напълно да си възстановят предишното доверие в еврозоната.
На днешната си среща в Брюксел европейските министри на финансите официално одобриха плана за помощ на Ирландия на стойност 85 милиарда евро от ЕС и Международния валутен фонд (МВФ).

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg