EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Европол: Действат 40 хил. каналджии

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Европол: Действат 40 хил. каналджии

mail09:35 | 24.02.2016прегледи 936 коментарикоментари 0


Европол има информация за над 40 хиляди души, които са заподозрени, че участват в мрежи за трафик на мигранти, а службата вече работи по 1551 разследвания. Заподозрените са от над 100 страни, предимно България, Египет, Унгария, Ирак, Косово, Пакистан, Полша, Румъния, Сърбия, Сирия, Тунис и Турция, предаде AFP.
В понеделник европейската служба Европол заяви, че е направила свой приоритет борбата с трафика на мигранти, след като отвори нов център в рамките на усилията за разрешаване на най-тежката мигрантска криза в Европа за последните 60 години.
Грубите изчисления показват, че престъпните банди печелят между 3 и 6 милиарда евро на година от нелегалното вкарване на хора в Европа. Около 90% от пристигналите над 1 милион души през миналата година са използвали „улесняваща услуга“, за да влязат в континента.
Директорът на Европол Роб Уейнрайт заяви, че в повечето случаи тези услуги са предоставени от престъпни групи, които печелят значителни средства от трафика на мигранти.
Европол има информация за над 40 хиляди души, които са заподозрени, че участват в такива мрежи, а службата вече работи по 1551 разследвания. Заподозрените са от над 100 страни, предимно от България, Египет, Унгария, Ирак, Косово, Пакистан, Полша, Румъния, Сърбия, Сирия, Тунис и Турция.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg