EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Европейските икономики застрашени

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Европейските икономики застрашени

mail13:15 | 07.11.2012прегледи 475 коментарикоментари 0


Четвъртото тримесечие досега не е донесло подобрение в състоянието на повечето европейски икономики, които са застрашени от по-голямо свиване, отколкото се очакваше преди, сочат днешни проучвания, цитирани от Ройтерс.
Индексите на мениджърите по доставките (Purchasing Managers Index - PMI), измерващ активността на хиляди компании по света, сочат, че компаниите от еврозоната са имали най-лошия си месец през октомври от юни 2009 година, като надеждите за обръщане на тенденция са малки.

Еврозоната разчита много на Германия, която е най-голямата икономика, за да отчита икономически растеж. Миналия месец бизнесактивността в тази страна се е свила с най-бързото си темпо.
Компанията за проучвания Маркит (Markit) посочи, че последните данни за индекса на мениджърите по доставките отговарят на свиването на икономиката на еврозоната с тримесечен темп от 0,5 процента.
Ако индексите на мениджърите по доставките не се подобрят през ноември и декември, икономиката на еврозоната може да се свие през четвъртото тримесечие, а не да бъде в стагнация, както прогнозират анализатори, анкетирани от Ройтерс.
Композитният индекс на мениджърите по доставките на Маркит се е понижил през октомври до 45,7 пункта спрямо 46,1 пункт през септември, като предварителните данни преди две седмици бяха за понижение до 45,8 пункта. Резултат под 50 пункта означава свиване.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4191