EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Европейска награда за игра на Овергаз

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Европейска награда за игра на Овергаз

mail13:21 | 21.07.2010прегледи 910 коментарикоментари 0


Първата компютърна игра на екологична тематика в България – „е-Дом” се класира на III-то място в категория „Най-добра функционална обучителна игра” на европейския конкурс „LUDUS” ( от латински „игра”). Проектът на Овергаз се състезаваше с участници от други 9 европейски държави, съобщиха от компанията.

Първо място спечели екип от Финландия с програма за озеленяване, а сребърните медали останаха за унгарска компания, която също бе разработила симулатор с екологична тематика.

“LUDUS” се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие и Програмата за транснационално сътрудничество на Югоизточна Европа. Целта му е да се създаде международна мрежа за трансфер на знания и разпространение на „сериозни игри”, които не само забавляват потребителите, но и помагат да се постигане определена цел. Игрите предлагат обучение, симулации на всекидневни казуси или образователни модели.

Една от най-важните характеристики на „е-Дом” е реалното приложение на всички енергоефективни опции, които са заложени в играта. Освен ефектът, който виртуалното жилище има върху околната среда, могат да се наблюдават и икономическите последствия от различните комбинации от взетите енергийни решения. Така успешният виртуален дом може да се превърне в реално жилище.

Овергаз пусна играта абсолютно безплатно в края на септември 2009-та година и от тогава тя бе играна повече от 3000 пъти.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4167