EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Еврокомисар коментира ДДС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Еврокомисар коментира ДДС

mail11:40 | 12.03.2012прегледи 597 коментарикоментари 0


Намаляването на ДДС е вариант за стимулиране на вътрешното търсене, заяви пред БНТ еврокомисар Кристалина Георгиева. По думите й обаче трябва да се прецени колко по-малко средства ще влязат в бюджета и колко пари ще останат при хората, така че да се увеличи потреблението и да се компенсира загубата. Така еврокомисарят коментира предложението на вицепремиера Симеон Дянков за по-нисък процент на ДДС у нас. Според нея подобна стъпка може да доведе и до увеличаване на заетостта. В студиото на "Денят започва" комисар Георгиева каза още, че решенията за използването на парите в Сребърния фонд, трябва да се вземат особено внимателно. Проектът за АЕЦ Белене е непропорционален за нашата държава, коментира още Кристалина Георгиева. Според нея България трябва да заложи на енергийната ефективност, а строежът на нова атомна централа да бъде последната, а не първата опция за развитието на сектора.
До края на април трябва да внимаваме за опасности наводнения, предупреди Кристалина Георгиева и препоръча да се преразгледа системата на отговорностите за справяне с бедствията.
Пенсионните резерви трябва да се управляват балансирано и консервативно. Трябва да се търси начин за стимулиране на вътрешното потребление, каза еврокомисар Георгиева.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg