EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Еврозоната подкрепя излизане на Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Еврозоната подкрепя излизане на Гърция

mail11:45 | 11.05.2012прегледи 477 коментарикоментари 0


Еврозоната ще подкрепи евентуалното излизане на Гърция, заяви германският министър на финансите Волфганг Шойбле в интервю за "Райнише пост". Въпреки това, Германия и останалите членки на еврозоната предпочитат Гърция да остане във валутния съюз, но това зависи от начина, по който страната изпълнява задълженията си.„Ние не можем да насилваме никого. Европа не потъва толкова лесно", каза Шойбле.
Според него еврозоната е по-добре "въоръжена", отколкото преди две години. "През тези две години научихме много и изградихме защитни механизми. Опасността от разпространение на кризата и в други страни от еврозоната отслабна и еврозоната като цяло стана по-устойчива", отбелязва министърът.
„Кризата показа: когато трябва да се действа бързо, Европа може да реагира бързо. Представата, че ние не бихме били способни да реагираме в краткосрочен план пред нещо непредвиденое погрешна", допълва той.
В същото време, германският министър на външните работи Гидо Вестервеле призова да не се отпускат нови пари за Гърция без реформи. "Имаме намерение да удържим на обещанията си. Това обаче означава, че Гърция трябва да приложи реформите, за които се договорихме", каза Вестервеле в реч пред Бундестага.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg