EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Еврозона:Окрупняване на банките

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Еврозона:Окрупняване на банките

mail16:47 | 13.12.2017прегледи 10200 коментарикоментари 0


Дейността по сливане и придобиване в банковия сектор на еврозоната вероятно ще се ускори, като се има предвид бързия икономически растеж и намаляването на некачествените задължения, посочи директорът на банковия надзор към Европейската централна банка (ЕЦБ) Даниел Нюи, цитирана от „Ройтерс“.

„Мисля, че със завръщането на икономическия растеж и с огромната работа, която се извършва по отношение на необслужваните кредити, ще станем свидетели на няколко банкови сливания, които да се извършват в рамките на еврозоната и извън нея. Смятам, че процесите на анализ ще отнемат един или два месеца. Следователно е много вероятно осъществяването на подобни сделки да бъде  отложено с няколко месеца“, заяви Даниел Нюи.

„Бих казала, че няма голямо значение дали това ще се случи на 1-ви януари, на 1-ви април или 1-ви юни догодина“, посочи Нюи, добавяйки, че не вижда причини за отлагане на този процес до 2019 година.

Директорът на банковия надзор към ЕЦБ посочи още, че отделното предложение за справяне с т.нар. "лоши кредити" за около 800 млрд. евро в рамките на еврозоната ще бъде факт през първото тримесечие, както е по план, дори ако очертанията на тази сделка са все още несигурни.

„Планираме да публикуваме важна информация по отношение на количествените очаквания относно наследствените акции в края на първото тримесечие следващата година“, добави Нюи.


Тагове: банки, еврозона
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4142