EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Евродепутати се съмняват в случая „ориенталски тютюн”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Евродепутати се съмняват в случая „ориенталски тютюн”

mail11:00 | 20.09.2012прегледи 864 коментарикоментари 0


За да се изясни кой и защо заблуждава хората, че ЕК иска да забрани ориенталските тютюни, евродепутатите от НДСВ Антония Първанова и Станимир Илчев изпратиха писмо с въпрос до ЕК по казуса. В писмото си, адресирано до Джон Дали, комисар по въпросите на здравеопазването и потребителите, те питат дали съществуват такива намерения, дали се предвижда забраната на производство на ориенталски тютюни и производството на тютюневи изделия със съдържание на ориенталски тютюни, дали страните-членки са консултирани по подобни предложения. В писмото си те изтъкват, че отговорът на въпроса им ще допринесе за провеждането на адекватен и прозрачен дебат по темата в България.

В Европейския парламент няма внесена директива, която да има отношение към забраната на производство на ориенталски тютюн. Това информира Антония Първанова, евродепутат от НДСВ, по повод подетата от земеделския министър Мирослав Найденов акция за спасяване на произвеждания в България ориенталски тютюн. Тя се позова на разговора си с началника на кабинета на Джон Дали, който е потвърдил, че такъв въпрос не е бил обсъждан в ЕК.
Първанова уточни, че има разговори на политическо ниво между различните подразделения на Европейската комисия – за ревизия на директивата за тютюневите изделия, която е на толкова ранен етап на консултации и обсъждания, че дори няма подготвени текстове, които директно да се обсъждат.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg