EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕБВР спира инвестиции в Русия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕБВР спира инвестиции в Русия

mail16:40 | 23.07.2014прегледи 1327 коментарикоментари 0


Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) обяви, че няма възможност за нови инвестиции в Русия в близко бъдеще, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на съобщение на институцията, публикувано на нейния сайт. Мнозинството представители в съвета на директорите на ЕБВР, включително всички държави от ЕС, а също така няколко страни извън евросъюза, дадоха ясни насоки на ръководството на ЕБВР за невъзможност да се осъществяват нови инвестиции в Русия в близко бъдеще, се посочва в съобщението.
Отбелязва се също така, че разпорежданията са отправени, след като ЕС миналата седмица призова страните членки на евросъюза да координират позициите си в съвета на директорите на банката.
Финансовата институция ще продължи да управлява портфейла от проекти и да поддържа отношения с клиентите в Русия. ЕБВР ще запази също така физическото си присъствие в страната, се допълва в съобщението. През 2013 година в Русия по линия на ЕБВР са финансирани проекти на стойност 2,5 милиарда долара. За първите шест месеца на годината на Русия се падат 19 процента от инвестициите на финансовата институция.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg