EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

ЕБВР с проект за ВЕЦ на река Искър

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕБВР с проект за ВЕЦ на река Искър

mail08:38 | 29.04.2010прегледи 3307 коментарикоментари 0


Европейската банка за възстановяване и развитие /ЕБВР/ подписа с "ВЕЦ Своге" ООД анекс за 75 млн. евро към договора за рефинансиране на втора фаза от проекта "Енергийно оползотворяване водите на река Искър чрез построяване на девет малки водноелектрически централи по поречието на реката на териториите на общините Своге и Мездра". Това съобщиха от община Своге, цитирана от БТА.
Проектът се изпълнява от смесеното дружество "ВЕЦ Своге", акционери в което са община Своге /с дялово участие 10 процента/ и "Петролвилла България" АД /с дялово участие от 90 процента) - дъщерна компания на италианската Petrolvilla Group.
Проектът за малки ВЕЦ по река Искър е на обща стойност 115 млн. евро. До средата на миналата година са построени и успешно въведени в експлоатация централите от първата фаза на проекта - МВЕЦ "Свражен" и МВЕЦ "Лакатник". Общата им инсталирана мощност е 6,8 мегавата. Очакванията за средногодишно производство на
"зелена енергия" от тях да е 35 млн. киловатчаса.  Общата инсталирана мощност на деветте централи от проекта е 25,6 мегавата, с очаквано годишно производство от тях 145 млн. киловатчаса.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg