EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕБВР масирано инвестира в Кипър

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕБВР масирано инвестира в Кипър

mail15:30 | 19.05.2014прегледи 1174 коментарикоментари 0


Инвестиции в размер на 700 млн. евро се очаква да постъпят в Кипър от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) през следващите пет години, съобщава в. "Филелефтерос".
Банката повиши доверието си към кипърската икономика, след като включи средиземноморският остров към страните, които приоритетно смята да финансира. В скоро време банката ще започне да проучва секторите, в които биха могли да бъдат налети тези инвестиции.
Очаква се финансирането да засегне банковия сектор, приватизацията, малките и средни предприятия и енергетиката. Детайлите по петгодишната инвестиционна програма ще бъдат уточнени, след като заработи бюрото на банката в Никозия през лятото. Кипърският финансов министър окачестви като знаменателно решението на банката, тъй като то открива перспективи за  финансиране на частния сектор, но и за инвестиции във важни отрасли на икономиката. ЕБВР обяви в свое съобщение, че ще започне да инвестира в Кипър, за да помогне на страната да преодолее предизвикателствата на прехода, възникнали по време на сериозната икономическа криза, засегнала острова.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1057