EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Е-велосипеди ще се произвеждат в Куклен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Е-велосипеди ще се произвеждат в Куклен

mail09:10 | 28.10.2022прегледи 758 коментарикоментари 0


Компанията "Е-Велокс“ ООД  получи сертификат, издаден по реда на Закона за насърчаване на инвестициите за проект за електрически велосипеди, съобщава Министерството на иновациите и растежа. Сертфикатът връчи министър Александър Пулев.

Фирмата планира ново предприятие за електрически велосипеди в зона "Куклен", част от икономическа зона "Тракия". По проекта се предвижда инвестиция за 28 277 000 лв., която ще  разкрие нови 330 работни места.  От компанията уточниха, че общо в завода ще бъдат инвестирани 50 млн. лв., като той ще е с капацитет от 300 хил. броя електрически велосипеди на година. 

Министър Пулев посочи, че в процес на сертифициране от Българската агенция за инвестиции в Пловдив и областта са още 4 инвестиционни проекта на обща стойност 42.5 млн. лв. с потенциал да разкрият 224 нови работни места. "Инвестициите са в производство, а компаниите са от Турция, Швеция, Нидерландия и Австрия", подчерта той.

От началото на годината Агенцията за инвестиции е изготвила положителни становища и Министерството на иновациите и растежа е сертифицирало 6 проекта в Пловдив и областта на обща стойност над 229  млн. лв., които ще разкрият над 1500 нови работни места. Пет от проектите са в сектор производство, а един е за складиране и логистика. 

В процес на сертифициране от БАИ в момента са 48 инвестиционни проекта в страната за близо 2 млрд. лв. като по тях се очаква да бъдат разкрити над 3 600 нови работни места за следващите 2-3 години. Инвестиционните проекти са предимно в сектор производство и складиране.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg