EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дянков:Въвеждаме митническо дознание

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дянков:Въвеждаме митническо дознание

mail13:00 | 23.02.2011прегледи 1006 коментарикоментари 0


Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС) постигна консенсус за въвеждането отново на митническо дознание. Това съобщи вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.
Според вицепремиера МВР, Министерство на правосъдието и финансовото ведомство вече имат съгласие за създаването на митническо дознание. На днешния Консултативен съвет Министерството на финансите е излязло с четири конкретни предложение, като според Дянков и по четирите е постигнато съгласие. Освен митническо дознание се предлага и МВР да придобие някои от функциите на Агенция "Митници" по Закона за акцизите и данъчните складове. Предвижда се и свързването на резервоарите на всички бензиностанции със системата на НАП, както и мерки за по-добра координация на митниците с европейската система за контрол. В хода на дискусиите за Шенген Дянков е обяснил на всички членове на КСНС, че митниците са готови вече за приемането на България в Шенгенското пространство.
Симеон Дянков напусна заседанието малко преди края му, тъй като тази вечер трябва да се грижи за децата си. "Аз отговарям за децата тази вечер, така че трябва да се върна малко по-рано", призна той.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg