EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дянков привлича китайски инвестиции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дянков привлича китайски инвестиции

mail13:15 | 28.04.2012прегледи 873 коментарикоментари 0


Симеон Дянков изрази желание за по-задълбочено сътрудничество с Китай на среща с китайския премиер Вън Цзябао, съобщава електронното издание „Чайна дейли”. Срещата между двамата е част от икономическия форум „Полша – Централна Европа – Китай”, в която се включиха още правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ). От своя страна, Вън Цзябао обяви, че Китай ще разшири сътрудничеството си с България в областта на автомобилостроенето, енергетиката, селското стопанско, туризма и други сектори.
Китайският премиер обяви вчера, че Китай открива кредитна линия за 10 милиарда долара за сътрудничество с Централна и Източна Европа. Според Цзябао, парите са предвидени за проекти в сферата на инфраструктурата, новите технологии и зелената икономика. Той допълни, че Китай ще поощрява националните компании да инвестират в страните от Централна и Източна Европа.
Във форума "Полша - Централна Европа - Китай" присъства и полският премиер Доналд Туск, а освен него участие взеха близо 1000 представители на европейски и китайски фирми, както и премиерите или техни заместници на България, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Румъния, Македония, Албания, Литва, Латвия, Естония, Чехия, Унгария, Словакия, Словения, Хърватия и Сърбия.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158