EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дянков: Обмисляме ДДС да се връща до 10 дни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дянков: Обмисляме ДДС да се връща до 10 дни

mail12:25 | 18.01.2013прегледи 1093 коментарикоментари 1


„Няма забавяния на плащанията на ДДС към бизнеса. В момента ДДС се връща до 30 дни и това е един от успехите на НАП в последните две години". Това каза вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков в интервю за предаването, „Добро утро, България" на ТВ7. Министър Дянков уточни, че „ДДС може по закон да се забави само, ако са намерени нарушения в съответната данъчна проверка и по тези нарушения върви дело". Вицепремиерът съобщи, че се работи по идеята за най-коректните данъчни платци да се намали срокът за връщане на ДДС до 10 дни. През изминалата 2012 г. Агенция „Митници" и НАП преизпълниха програмата и събраха повече приходи, допълни той. „Въвеждането на единната платежна сметка има за цел да облекчи бизнеса и да се прекъснат ДДС измамите, като в началото на февруари ще можем да отчетем резултатите от въвеждането й." - поясни още Дянков.
За съдбата на ВМЗ Сопот вицепремиерът коментира, че не трябва да се наливат повече държавни пари там и че много отдавна е трябвало заводът да премине в частни ръце. Дянков даде за пример „ТЕРЕМ", фирма със същата дейност, която има сключени договори и работи добре. „Ще помогнем със средства от държавния бюджет за социални програми за хората, които ще излязат от ВМЗ Сопот" - съобщи още Симеон Дянков.

Вицепремиерът коментира, че през тази година се очаква ръст в развитието на земеделието и туризма. „Очакваме голям скок на руски и украински туристи и това се потвърди по време на вчерашното ми посещение в Москва", съобщи той. Министърът предвижда и вероятно увеличаване на жилищното строителство, тъй като се отчита засилен интерес от страна на руски граждани за закупуване на жилища в България. „Надявам се да бъде намалена границата за постоянно пребиваващи чужденци в България на 300 000 лв., тъй като Законът за инвестициите е на второ четене в Народното събрание" - коментира министърът.
„МВнР дължи на кметството на Ню Йорк около 60 млн. долара за неизплатени местни данъци и такси на посолството ни там, тъй като от времето на тройната коалиция нищо не е плащано, като същият проблем го имаме и в Германия. Опитваме се да разсрочим плащанията" - съобщи вицепремиерът Дянков в отговор на запитване на зрители./Пресцентър Министерство на финансите
 


Тагове: Дянков, ДДС, бизнес
 
Коментари
 
мarin stoianov - 18-01-2013 г. 19:18:05

uvajaemi gn. diankov, az mislia che da se sprat zloupotrebite s dds tribva s zakon da se spre vastanoviavaneto na dds za vnosa v ot treti strani i vatrechnoobstnostnite dostavki. vnositelite da si vastanoviavat dds chrez prodajbite si. vsichki prodajbi mejdu firmite v stranata da izvarshvat bez da se nachisliava dds za vsichki osnovni surovini osobeno tezi sas selskostopanski xarakter.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037