EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дянков все пак не даде на съдиите бонуси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дянков все пак не даде на съдиите бонуси

mail13:36 | 29.12.2009прегледи 444 коментарикоментари 0


Финансовото министерство е превело парите по сметката на ВСС, но те ще останат неизползвани и ще се прехвърлят към бюджета за следващата година. Наличните средства към днешна дата по банковата сметка на Висшия съдебен съвет (ВСС) са общо в размер на 61 375 177 лева, съобщиха от съвета. Днес по сметката на ВСС в БНБ са постъпили 19 398 972 лв. субсидия от Републиканския бюджет.
Парите се появиха, след като 500 съдии, следователи и съдебни служители внесоха жалба срещу отказа на финансовият министър Симеон Дянков да преведе 24 млн. лв. във Върховния административен съд.
От ВСС обаче обясниха, че средствата  ще останат неизползвани, тъй като няма технологично време, в което те да бъдат изплатени. Те  ще се прехвърлят като преходен остатък към бюджета за следващата година.


Съдиите наистина няма да получат бонусите си от по няколко заплати, тъй като системата за електронни бюджетни разплащания /СЕБРА/ затвори още на 23 декември. От друга страна банките не приемат за обработка бюджетни платежни нареждания, представени им на 28, 29 и 30 декември и така става невъзможно ползването на средствата.


Пак днес МФ преведе 30 милиона лева на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), която ги прехвърли на болниците. Сумата е за разплащане на дейностите, договорени със Здравната каса, съобщи пресцентърът на здравното министерство. Така се реши спорът възникнал вчера със спирането на средства за заплати на лекари и медицински сестри.
От НАП вчера предупредиха, че ежедневно постъпленията от здравни вноски се консолидират по единна сметка на приходната агенция в БНБ. В същия ден парите се превеждат по сметката на Националната здравноосигурителна каса. От създаването си през 2006 г. до момента НАП не е забавила трансферите на суми за здравни вноски към НЗОК, като отхвърлиха твърденията  на медии, че приходната агенция е причината НЗОК да не плати възнагражденията на служителите в здравната система. От началото на 2009 г. до 23 декември НАП е превела на Здравната каса общо 1 269 268 694, 23 лв., посочиха от агенцията.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg