EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дългогодишни субсидии за Boeing незаконни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дългогодишни субсидии за Boeing незаконни

mail11:00 | 16.09.2010прегледи 816 коментарикоментари 0


Световната търговска организация (СТО) предаде на Европейския съюз и САЩ предварителното си поверително решение за отпусканите десетилетия наред помощи за американския самолетостроител Boeing, които според Брюксел са незаконни, съобщиха световните агенции.
Решението ще остане поверително за 6 до 12 месеца, уточни Reuters.
Американски и европейски източници посочиха, че докладът вероятно подкрепя някои от твърденията на ЕС, че Boeing нечестно се е възползвал от нелоялна или незаконна правителствена помощ на стойност 24 милиарда долара.
Европейски представители се надяват това да насърчи САЩ да преговарят за уреждане на разногласията за субсидиите за авиацията.
Вашингтон е на мнение, че всяка помощ, за която е обвиняван, бледнее в сравнение с субсидиите за европейския самолетостроител Airbus. В края на юни СТО определи като незаконни някои субсидии на ЕС за Airbus, което до известна степен дава право на американска жалба от 2004 година.
САЩ се противопоставят на преговори, докато ЕС не прекрати помощта за новите самолети А350 на Airbus, която според Вашингтон е подобна на вече осъдените от СТО субсидии.

 

 


Тагове: субсидии, Боинг
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4175