EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Дулово: Спънки пред изграждането на нов завод

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дулово: Спънки пред изграждането на нов завод

mail18:04 | 29.08.2022прегледи 1127 коментарикоментари 0


В Дулово може да започне изграждането на един от най-модерните заводи в Европа за преработка на кварцов пясък, съобщиха за БТА от общината. Изграждането на завода се бави, тъй като част от местния Общински съвет отказа да продаде на фирмата инвеститор част от необходимите терени.

Въпреки това компанията е решила да спази поетия ангажимент и е внесла инвестиционното си предложение в РИОСВ-Русе. Предстои екоинспекцията да се произнесе дали е необходимо извършаването на Оценка на въздействието върху околната среда.

Компанията планира да инвестира над 80 милиона евро за разработването на две находища на кварц-каолинова суровина в Дуловско, изграждането на железопътна връзка и друга транспортна инфраструктура, включително на газопровод до Дулово с дължина над 30 километра, както и за построяване на самия преработвателен завод.

Очаква се с реализирането на инвестицията да се създадат няколкостотин работни места в завода и съпътстващи дейности. Това трябва да доведе до съживяване на целия регион чрез привличане на допълнителни инвестиции в сферите на керамичната и стъкларската промишленост.

След започване на добива на каолин, под формата на концесионни такси в бюджета на общината се очаква де се влеят около милион и половина лева годишно.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 867