EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Дори Г-20 търсят нови инвеститори

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дори Г-20 търсят нови инвеститори

mail08:30 | 18.02.2013прегледи 556 коментарикоментари 0


Финансовите лидери от Г-20 планират да подготвят държавни програми за привличане на инвеститори, заяви руският министър на финансите Антон Силуанов след срещата на министрите на финансите и централните банкери от Г-20 в Москва. Силуанов, цитиран от ИТАР-ТАСС изтъкна, че на срещата е постигнато споразумение да се подготвят средносрочни и дългосрочни насоки за държавна политика за привличане на инвеститори. Той допълни, че всяка страна ще направи предложения, което трябва да бъде сигнал към пазара и към инвеститорите за това как страните виждат по-нататъшната си политика в сферата на бюджета и държавния дълг, което всъщност е стимулът за притока на инвестиции и икономическия растеж. На срещата са обсъдени различни начини за привличане на инвеститори, включително на институционални инвеститори, както и за поощряване на държавните инвестиции, изтъкна руският министър.

За подкрепа на преките чуждестранни инвестиции участниците във форума са се споразумели да разработят единни правила, които да облекчат достъпа за такива инвестиции в развиващите се пазари.
Според финансовите лидери от Г-20 международните институти за развитие не бива да ограничават дейността си за кредитиране на бизнеса, посочи още Силуанов, цитиран от ИТАР-ТАСС. Според тях сега е необходимо международните банки като Световната банка и Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) пряко да влизат в капитала на компаниите и непосредствено да участват в тяхното развитие, вместо предимно да отпускат кредити. Министрите на финансите и централните банкери от Г-20 изтъкнаха също така, че най-екстремните рискове, застрашаващи световната икономика, са намалели и ситуацията се е подобрила на финансовите пазари, съобщи АФП, позовавайки се на заключителната декларация от срещата в Москва. При все това според тях продължават да съществуват съществени рискове и световният растеж все още е прекалено слаб. В комюникето не се споменава директно целта за намаляване на половина на бюджетните дефицити до 2013 година, приета на предишната среща на Г-20 в Торонто, като се казва само, че те ще продължат да прилагат поетите ангажименти.
В декларацията е посочено, че до срещата на върха на Г-20 в Санкт Петербург през септември ще бъдат изработени надеждни средносрочни бюджетни стратегии съгласно ангажиментите, поети от държавните и правителствени ръководители през в Лос Кабос юни 2012 година. Г-20 призовава страните с излишък като Германия или Китай да развиват вътрешни източници на растеж. Съединените щати и Япония трябва да премахнат неяснотите, свързани с бюджетите им, а еврозоната трябва да засили икономическия си и валутен съюз, се казва в документа.


 


Тагове: Г-20, инвеститори
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4134