EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Договорът със Simens намален с 14 млн. евро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Договорът със Simens намален с 14 млн. евро

mail16:20 | 20.12.2010прегледи 917 коментарикоментари 0


С 14 милиона евро ще бъде редуцирана цената по договора за новите лични документи, съобщи Цветан Цветанов, след като подписа приемането на системата за издаване на лични документи. "Цената по договора, който е подписан между Миков и „Сименс” е 116 млн. евро. С намаляване на цената договорът става 102 млн. евро.", уточни вицепремиерът, цитиран от Стандарт Нюз.
Редуциран е и размерът на гаранцията. Гаранцията ще важи 7 години до изтичането на контракта между МВР и "Сименс". За неразбориите с издаването на личните документи Цветанов обвини предшественика си Михаил Миков и правителството на Станишев.
"Освен снимките на г-н Миков как му издават задграничен паспорт, нищо друго не е било направено", категоричен бе вътрешният министър. По думите му изборът на децентрализирана система за издаване на документи е бил неправилният и предходното ръководство на МВР е взело това решение еднолично, без да се съобрази с мнението на експертите.
Цветанов обясни, че първоначално е трябвало да бъде въведена централизирана система. "Промяната от централизирана към децентрализирана система е по поръка на г-н Миков и съратниците му, а не на база експертно мнение. Практиката в Европа е да се въвежда централизирана система, има само 3 страни приели децентрализирана", уточни Цветанов.
Мнението му бе подкрепено и от Жизела Фукс от "Сименс". "Изборът на централизирана би бил свързан с по-малко проблеми", категорична бе Фукс. Тя и Цветанов се извиниха на българските граждани за неудобството при издаването на новите лични документи.
"Към настоящия момент има изработени над 2,8 млн. лични документи", отчете още вътрешният министър. От "Сименс" пък допълниха, че това е два пъти повече от предвидените за подмяна в началото лични карти и паспорти.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048