EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Добрич: Летището става интермодален терминал

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Добрич: Летището става интермодален терминал

mail16:40 | 08.11.2016прегледи 1371 коментарикоментари 0


В бившето военно летище в Добрич ще бъде изграден интермодален терминал, който ще осигури връзка между река Дунав, българско-румънската граница и черноморски пристанища, съобщи кметът на областния град Йордан Йорданов. По думите му вече е започнала процедура за преотстъпване на голяма част от терена от Министерството на отбраната и за деактуване на имота в общинска собственост.
Кметът добави, че за изграждането на модерния логистичен център ще се търсят инвеститори, като се очаква да бъдат разкрити много работни места. Още през 2017 година голяма част от летището ще бъде включена в новия Общ устройствен план на Добрич, каза Йордан Йорданов.
Общият устройствен план, който вече премина през обществено обсъждане, предвижда интермодалният терминал да бъде своеобразен "локомотив" на комбинираните превози с няколко вида транспорт - автомобилен, железопътен и авио. Според екипа с ръководител архитект Иван Димчев, подготвил плана, транспортно-складовите площи могат да бъдат изградени върху площ от 390 хектара. Проектът ще бъде най-мащабната промяна в индустриалните зони в Добрич, която ще насърчи развитието на икономиката.БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1954