EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Добив на глауконит във Врачанско

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Добив на глауконит във Врачанско

mail15:20 | 26.08.2019прегледи 575 коментарикоментари 0


Дружество със седалище в Криводол ще добива глауконит от находище "Дълбоки дол" в землището на врачанското село  Буковец. Това реши Министерския съвет на заседание. Концесията се предоставя за срок от 35 години. През този период концесионерът ще вложи 400 хил. лв. за добива. Очакваните концесионни плащания за целия период са над 826 хил. лв. По закон те постъпват в държавния бюджет и в бюджета на общината по местонахождение на концесионната площ - в случая Бяла Слатина. 

Глауконитовата суровина намира приложение в земеделието, енергетиката, нефтохимическата промишленост, медицината, козметиката и други. До шест месеца министърът на енергетиката трябва да сключи договора за концесия. 

Правителството прие и предложението на концесионера "Минерална вода - Ком" ЕАД, за удължаване на срока на концесията до 35 години, считано от датата на влизане в сила на досегашния концесионен договор, сключен на 10 юни 2005 г. Дружеството добива минерална вода от сондаж № 1 на находище "Бързия“, с. Бързия, община Берковица, област Монтана.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg