EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

До януари възстановяват ферибота „Силистра – Кълъраш“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

До януари възстановяват ферибота „Силистра – Кълъраш“

mail09:09 | 07.08.2019прегледи 660 коментарикоментари 0


Най-късно до януари 2020 г. трябва да бъде възстановена фериботната връзка между Силистра и румънския град Кълъраш. Решението е взето на междуинституционална българо-румънска среща в Силистра. За разлика от ГКПП Силистра, където има една лента за обслужване на превозни средства, на фериботния терминал има четири ленти, които осигуряват по-добри условия за работа на граничните служби. От румънска страна гарантират, че са в състояние в близките месеци да се подготвят в техническо отношение, за да бъде пренасочен трафикът.

За рестарта на фериботния комплекс не са необходими административни актове и допълнителни споразумения, освен решение на Смесената българо-румънска комисия за фериботни превози на базата на съществуваща двустранна спогодба, тъй като собственикът на ферибота – ДП „Пристанищна инфраструктура“, е и оператор, разполагащ с тарифа за услугата. Румънската страна е в ролята на корабен оператор – превозвач, ползвател на ферибота, определящ разписанието за движение на корабите.

Според представителите на ДП „Пристанищна инфраструктура“, терминалът никога не е бил „затварян“ и не е бил лишаван от правото да приема кораби, но след 2012 г. не е имало желаещ превозвач да се възползва от изградената с европейски пари инфраструктура.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg