EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

До 85% намаления на дрехи във Варна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

До 85% намаления на дрехи във Варна

mail16:45 | 17.09.2010прегледи 3580 коментарикоментари 1


Заради идващата есен голяма част от варненските магазини за дрехи обявиха огромни намаления на останалата лятна стока, предаде репортер на радио „Фокус"-Варна. Бутиковите магазини също обявяват драстични намаления, но клиентите коментират, че дори с тях цените на дрехите остават непосилно високи, тъй като обикновено в този вид магазини най-елементарни тениски са от 120 лева нагоре.
В по-обикновените магазини варненци спокойно могат да намерят прилични блузи с къс ръкав, потници, за скромните от 5 до 15 лева. В момента летни дънки и панталони се продават на цена от 9 до 20 лева.
Летните и пролетни обувки също са с намалени цени, като магазините масово обявяват намаления от 60-70%. Летните обувки, които са предимно българско производство са на цени от 20 - 30 лева, сандалите се продават за около 15-20 лева, а най-обикновените джапанки са 2 до 5 лева. Продавачите добавят, че през последните 10 дни има много румънци, които пазаруват евтини дрехи и обувки.
Туристите коментирали, че идват в морския град на т.нар. Shopping туризъм, като обяснявали, че дрехите и обувките в България са на по-ниски цени от тези в Румъния.
Причина за драстичните намаления са не само летните разпродажби, но и факта, че моловете във Варна дръпнаха голяма част от клиентите. В момента варненци пазаруват много повече от моловете, отколкото от магазините по търговските улици. Магазините втора употреба също са много сериозна конкуренция на повечето магазини, тъй като в този вид магазини се намират дрехи на световни марки, а цените са в пъти по-ниски.
Впечатление прави, че не са и малко магазините по централните улици, които вече са освободени. Причината за това е преди всичко непосилните наеми, които са от 800 евро нагоре.


 
Коментари
 
vili atavasova - 27-01-2011 г. 16:03:51

kade ima namaleni eko palta

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg