EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Дни на устойчивото отопление и строителство“ в Смолян

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Дни на устойчивото отопление и строителство“ в Смолян

mail13:06 | 23.09.2021прегледи 598 коментарикоментари 0


От 23-ти до 25-ти септември 2021 г. в град Смолян ще се проведат "Дни на устойчивото отопление и строителство“. Специализираното събитие е първото по рода си в града и цели да популяризира прилагането на енергийно ефективни решения за домакинствата и бизнеса сред жителите на Родопския регион. Организатори на събитието са Черноморският изследователски енергиен център, Центърът за енергийна ефективност „ЕнЕфект“ и Камара на строителите в България. с подкрепата на община Смолян.

„Дни на устойчивото отопление и строителство“ включва двудневно изложение с информационни щандове на открито на пл. Свобода и поредица тематични обучения, предназначени които ще се проведат в Сесийната зала на Община Смолян, бул. „България“ № 12. За улеснен достъп до обученията, организаторите са предвидили и възможност за онлайн участие. 

Събитието е подходящо за всички, които се интересуват от възможностите за използване на устойчиви (екологични, ефективни и изгодни) алтернативи за отопление на дома и бизнеса, както и от технологичните иновации за проектиране и строителство на почти нулевоенергийни сгради. 

Сред изложителите ще бъдат представителства/местни фирми, предлагащи екологични отоплителни решения, строителни материали и компоненти за енергийно ефективно строителство. Участниците ще имат възможност да получат безплатни консултации от независими експерти  на щандовете на проектите REPLACE и nZEB Roadshow, финансирани от програма Хоризонт 2020 на Европейския съюз, а на щанда на Община Смолян ще се предоставя информация за всички инициативи на Общината в областта на енергийната ефективност. Работното време на щандовете ще бъде от 10:00 до 18:00 ч. на 23-ти и 24-ти септември.

Паралелно с откриването на изложението, ще се даде началото и на професионалните обучения, които ще продължат до 25-и септември, като са тематично разделени за различни целеви групи-  собственици на сгради, домоуправители, проектанти, инсталатори, строителни специалисти, инвеститори, общински администрации, енергийни агенции и др. Участието в обученията е безплатни.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg