EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дни на кулинарията в Източните Родопи – 2

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дни на кулинарията в Източните Родопи – 2

mail16:30 | 02.10.2012прегледи 859 коментарикоментари 0


„Дни на кулинарията с биологични и местни биологични земеделски продукти и храни от Източните Родопи“ - 2 ще се проведе на 5 и 6 октомври. Първото им издание през юни премина с много голям успех. Основното събитие- ще се състои на 5 октомври в „Дивата ферма“ в с. Горно поле, Община Маджарово (от 11 часа). Холандският кулинарен експерт Каролина Верхувен ще демонстрира с помощта на Бети Василиева от „Дивата ферма“ готвене с местни продукти, консервиране на плодове и зеленчуци, като се използват рецепти от кулинарното наследство. Богатата есенна реколта в района предлага чудесна възможност за кулинарно събитие. В рамките на събитието Дирк-Хайн Монтан, експерт по качество и стандартизация, ще сподели информация за стандартите на ЕС за местна и домашна преработка на земеделски продукти и храни.

Двамата холандски експерти ще бъдат придружавани от Мартийн Ланкестер, изпълнителен директор на холандската фондация Авалон, която от 1990 работи в опазването на околната среда и биоземеделието. Мартийн е лекар по образование, посветил живота си за популяризирането на биологичните храни и земеделски практики, създател е на един от първите биологични ресторанти в Амстердам.
Второто кулинарно събитие на проекта „Новото тракийско злато” предлага благодатна възможност за популяризиране на концепцията и практиките за консервиране и готвене с биологични продукти, на добрите хигиенни условия/изисквания и европейските стандарти в района на Източните Родопи, където проектът активно работи. Местни биопроизводители, собственици/управители/готвачи в къщи от къщи за гости и ресторанти, дребни преработватели, представители на местната общност, медии – ще могат да научат повече за българските и европейските стандарти по време на семинар в Кърджали на 6 октомври, събота (от 10 ч. в хотел „Устра“).
В рамките на Дни на кулинарията в Източните Родопи – 2 отново ще бъде представен Кулинарният пътеводител за Източните Родопи, подготвен в рамките на „Новото тракийско злато“.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg