EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ДКЕВР ще следи за отчитане на тока

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ДКЕВР ще следи за отчитане на тока

mail19:10 | 07.07.2009прегледи 711 коментарикоментари 0


energetika_okОще от този месец Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ ще започне да следи дали електроразпределителното дружество ЧЕЗ преминава на едномесечно отчитане на сметките за ток. Това каза днес пред журналисти председателят на ДКЕВР проф. Константин Шушулов.
От днес дружеството е задължено да премине на този по-кратък срок на отчитане, според решението на регулатора. Няма да удължаваме срока, нито ще преразглеждаме отново нашето решение, заяви Шушулов. Той посочи, че комисията вече е дала девет месеца отсрочка на дружеството от първоначалното си решение през октомври миналата година за преминаване отново на едномесечно отчитане.
Според Шушулов може да се изчака при абонати, които са получили и втората си изравнителна сметка и им остава само един месец до приключване на последния тримесечен период. За всички други абонати трябва да има едномесечно отчитане, заяви той. От регулатора отбелязаха, че ЧЕЗ няма право да иска по-висока цена заради въвеждането на едномесечното отчитане.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg