EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дискаунт веригите най-слабо засегнати от кризата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дискаунт веригите най-слабо засегнати от кризата

mail13:47 | 03.11.2009прегледи 866 коментарикоментари 0


В момента сме свидетели на динамично развитие на пазара на недвижими имоти у нас, заяви Мира Карабиберова, мениджър Продажби в Иморент България. От компанията смятат, че 2010 ще е повратна година както за строителния сектор, така и за икономиката в България.
Все още сме свидетели  на спад на цените, но се очаква в началото на следващата година съживяване на пазара на недвижими имоти, заяви тя.  Като причини за това се сочи традиционно силния пазар на жилища в столицата, както и стабилизиране на икономика у нас.
Дискаунт веригите са най-слабо засегнати от кризата, смятат от Иморент. Причината е, че инвестициите и наемите при тях не са толкова големи, а възвращаемостта е много бърза.
Офис площите в София са 965 000 кв. м., като все още предлагането е по-голямо от търсенето. Незаетите офис площи в момента са 13.4%, а миналата година коефициентът на незаетите офиси е бил едва 4%. В центъра на София обаче нивото на незаети офиси е много ниско, като се доближава до 0 и това е традиционно за недвижимия пазар съобщи още мениджърът от лизинговата компания.
Средните офертни цени в столицата са се понижили с 10 на сто. Спад има и при наемите на офиси. Тази година те са €14 на кв.м, като миналата година са били €18.
Що се отнася до търговските площи в моловете има много малко незаети. В централните улици обаче има  увеличаване на свободните помещения. При тях също се наблюдава спад в наемите, като тази година средното ниво на наеми в София е €80, като година по-рано то е било €180. Причина за свободните търговски помещения от  Иморент посочват изтеглянето на някои фирми от българския пазар. 



 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg