EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дигиталната валута поскъпва рекордно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дигиталната валута поскъпва рекордно

mail11:00 | 09.04.2013прегледи 432 коментарикоментари 0


Курсът на дигиталната валута биткойн (bitcoin) достигна нов рекорден максимум въпреки проблемите с кибер сигурността, съобщи германският в. "Велт".На най-важната търговска платформа Mt. В понеделник Gox бе достигната цена от 186,50 долара (143 евро).Преди година курсът на биткойн бе едва 5 долара, припомня "Велт". Вероятността бурното поскъпване на виртуалните пари да продължи в краткосрочен план е голяма - в момента търсенето е толкова високо, че операторите на Mt. Gox едва успяват да
откриват нови сметки, отбелязва изданието.Скептици предупреждават, че се образува спекулативен балон, който може скоро да се спука.
Дигиталната валута, която е в обращение в електронната мрежа от началото на 2009 година, е независима от правителства и централни банки. Според собствени данни търговската платформа Mt. Gox обработва около 80% от оборота на валутата в света, но продължава да се бори с кибер атаки. Думата биткойн произлиза от английските думи bit - единица информация и coin - монета. Системата BitCoin е платежна уеб-услуга с отворен код, чрез която се извършват финансови операции в партньорската мрежа.

Всеки, който има желание може да "сече" виртуални монети, като предостави изчислителните мощности на компютъра си за решаването на математически задачи, които имат нарастваща сложност. При всеки успешно преминат етап на изчисление на масив от големи числа се получават 50 монети.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1150