EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Диви времена" за пазарите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Диви времена" за пазарите

mail16:40 | 21.11.2018прегледи 731 коментарикоментари 0


Един от най-влиятелните инвеститори Пол Тудор Джоунс прогнозира тежки времена за пазарите. Джоунс, известен с прогнозирането на борсовия срив от 19-ти октомври 1987-ма година, когато индексът Dow Jones Industrial Average загуби близо 23% от стойността си, смята, че пред пазарите предстоят „диви времена“.

По време на конференция в Гринуич, Джоунс заяви, че според него пазарите на акции и облигации са надценени, резултат от монетарната политика на централните банки по света, през последните няколко години.

Нарастването на лихвените проценти, предизвикано от по-бързия растеж на щатската икономика и следствие от намаляването на данъците, могат да доведат до нова дългова криза, според инвеститорът милиардер Пол Тудор Джоунс.

"Ще направим стрес тест за целия ни корпоративен кредитен пазар за първи път", каза Джоунс в четвъртък по време на Икономическия форум в Гринуич, Кънектикът. "От гледна точка на пазарите, това ще бъде интересно. Вероятно ще има наистина страшни моменти в корпоративните кредити."

Джоунс, който е начело на Tudor Investment Corp. с активи на стойност 7 млрд. долара, каза, че нулевите и отрицателните лихвени проценти са стимулирали прекомерното кредитиране, което поставя пазарите в опасно състояние. Той заяви, че днешните нива на финансов ливъридж, могат да бъдат системно застрашаващи, дори ако политиците реагират по подходящ начин.

"Краят на 10-годишния период ще бъде наистина предизвикателно време за политиците да продължат напред", каза той.

Акциите, облигациите, валутите и недвижимите имоти са надценени, допълни още Джоунс.

Основният фонд на Tudor е регистрирал доходност от 9% през първите девет месеца на годината, според инвестиционен документ.

Мениджърът на хедж фондовете каза, че следващото голямо нещо в инвестирането ще бъде "търговия с фиксирани лихвени проценти", като се разбере кога политиците ще прекратят увеличаването на лихвените проценти.

Въпреки че растежът може да се забави през следващата година, акциите могат да бъдат сериозно засегнати още в момента. В други периоди, когато Федералният резерв е спирал повишението на лихвите, акциите са достигнал нови рекорди.
 
"Това не означава непременно, че все още трябва да влезем в мечи пазар", каза той. - „Но кой, по дяволите, знае“.

Джоунс, чийто хедж фонд се бори от години да генерира печалби и да задържи инвеститорите, заяви по-рано тази година, че не разполага с много подходяща макросреда, защото съотношението доходност-риск са намалели сериозно./източник: Инфосток


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4145