EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Дефицитът на Италия близо 3%

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дефицитът на Италия близо 3%

mail13:39 | 05.09.2018прегледи 730 коментарикоментари 0


Дефицитът на Италия през 2019 г. ще се доближи до 3% от брутния вътрешен продукт, но без да надвиши лимитът, определен от Европейския съюз, заяви вицепремиерът на страната Матео Салвини пред "Радио 24", съобщава Ройтерс.

Изявлението на Салвини идва, след като в края на предишната работна седмица агенция "Фич" ревизира до негативна перспективата пред дългосрочния кредитен рейтинг на Италия, който е на ниво "ВВВ", цитирайки притеснения относно фискалната перспектива на страната при новото управление, което пое властта по-рано тази година.

След като "Фич" преразгледа в петък до негативна перспективата пред рейтинга на италианския държавен дълг, правителството изпрати поредица от противоречиви съобщения относно това, което обмисля да направи с бюджета на страната за следващата година. Самият проектобюджет за 2019 г. трябва да изготвен в рамките на следващите два месеца.

Матео Салвини посочи, че той ще настоява бюджетният дефицит да бъде близо до лимита в рамките на ЕС от 3% от БВП, но в същото време желае той да остане под тази европейска граница.

Трябва да се има предвид, че участниците на финансовите пазари се опасяваха, че "Фич" може да понижи кредитния рейтинг на Италия.

Решението на агенция обаче да потвърди "ВВВ" рейтинга на страната, поставяйки го само под негативно наблюдение, като сякаш даде глътка въздух на италианските държавни облигации при старта на търговията в понеделник.

Доходността на двегодишните книжа на Италия се понижава с 9 базисни пункта към 1,4%, след като в петък беше достигнат връх от 1,49%. Доходността на 5-годишните облигации пък се понижава с около 6 базисни пункта към 2,52%, а на 10-годишните италиански книжа - с 4 пункта към 3,199%.


Тагове: Италия, дефицит
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1965