EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Детски труд при доставчици на Мерцедес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Детски труд при доставчици на Мерцедес

mail17:40 | 04.05.2018прегледи 1835 коментарикоментари 0


Германският автомобилен гигант „Даймлер“ обеща да разследва информацията за използване на детски труд в компаниите доставчици, съобщи Си Ен Ен. Решението на производителя на Мерцедес дойде след репортаж на Си Ен Ен, който показва как се използва детски труд в мини за добив на кобалт в Африка.

Този метал е изключително ценен и се използва за направата на модерните и екологични електрически модели на компанията. "Искаме да предотвратим ефективно нарушаването на правата на човека на ранен етап и да създадем необходимите инструменти за това", каза Рената Юнго Брюнгер, директор по въпросите на почтеността и правните въпроси в „Даймлер“.

Разследването на американската телевизия показва как търговци в Демократична република Конго купуват кобалт от малки мини, без да проверяват начина на добив там. Германският автомобилен гигант „изрично забрани“ детския труд в своята верига от доставчици. От „Даймлер“ заявиха, че работят с 1500 доставчици от цял свят, за да повишат стандартите във веригата за доставки като част от новия подход, наречен „Система за зачитане на човешките права“. Той стартира още през 2013 г.

"Ние активно създаваме прозрачност по веригата за доставки, точно до мината, ако е необходимо. Не само директният доставчик трябва да работи устойчиво, но и цялата верига на доставки", заяви Сабине Ангерман, която отговаря за покупката и качеството на доставчиците на суровини в автомобилния гигант. /БГНЕС

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 866