EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Десетте най-харесвани авиокомпании

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Десетте най-харесвани авиокомпании

mail08:04 | 25.06.2019прегледи 670 коментарикоментари 0


Анализаторите на компанията AirHelp за онлайн услуги за въздушни превози, публикува всяка година класация на най-добрите авиокомпании, според оценки на пътниците. За определяне на рейтинга, въздушните превозвачи се оценяват от потребителите по три основни показателя: качеството на предоставяните от тях услуги, спазване на разписанието (пристигат ли навреме) и отношение към пътниците в случай на проблем.

Според резултатите от анализа всяка авиокомпания получава определен брой точки, като максималният за всеки от трите покозателя е 10. Авторите на класацията обае, уточняват, чедосега не е имало авиокомпания, която да е получила максималната оценка от 10 точки. За първи път авиокомпаниите са оценявани от пътниците през 2015 година, а класацията на AirHelp се смята за много авторитетна както от пътниците, така и от самите авиокомпании.

През 2019 година са проучени 72 авиокомпании в целия свят, но не са включени всички национални авиопревозвачи, уточняват авторите на класацията. В топ 10 попадат по 3 от Европа и Северна Америка, 2 от Близкия изток и по една от Южна Америка и Австралия

Ето ги 10-те най-добри авиокомпании в света през 2019 година, според оценка на пътниците:

10. Emirates. Средна оценка от трите показателя: 7.80. Седалището на една от най-големите световни авиокомпании е Дубай (Обединени арабски емирства). Тя е най-голямата авиокомпания в Близкия изток с повече от 3600 полета седмично до повече от 150 дестинации в 80 страни на шест континента. Emirates е една от малкото авиокомпании, чиито самолетен парк е само от Airbus и Boeing. От януари 2019 г. Emirates е обявена за най-големият оператор на Airbus A380 със 108 самолета, а авиокомпанията е поръчала още 52 такива самолета.

9. Austrian Airlines. Средна оценка: 7.90 точки. Заедно с регионалното си подразделение Tyrolean Airways, австрийският национален превозвач извършват редовни полети по над 130 маршрута. Базата е Home Port - Международно летище Виена. Член е на Star Alliance и Austrian Airlines Group. Основният фокус на Austrian Airlines са маршрути за Източна Европа и Близкия изток, голяма част от които се обслужват от Tyrolean Airways.

8. Luxair. Средна оценка: 7.90 точки. Националната авиокомпания на Великото херцогство Люксембург извършва редовни полети до 50 дестинации в Европа, Северна Африка, Средиземноморието и Близкия изток. Осъществява и чартърни и летни сезонни полети. Централата на компанията се намира на територията на главното летище на страната в община Сандвайлер, а базата за авиокомпанията е международното летище Люксембург - Финдел.

7. WestJet. Средна оценка: 7.96 точки. Нискотарифната авиокомпания на Канада е вторият по големина авиопревозвач на страната. WestJet оперира на редовния и чартърния пътнически пазар с над 380 ежедневни полета до летища в Канада, САЩ, Мексико и Карибите.

6. LATAM Airlines. Средна оценка: 8.01. Седалището на южноамериканския авиационен холдинг е столицата на Чили, Сантяго. В холдинга се обединяват две от най-големите авиокомпании в Латинска Америка - бразилската TAM Airlines и чилийската LAN Airlines.

5. Qantas. Средна оценка: 8.04. Седалището на най-голямата авиокомпания в Австралия е Сидни. Основана е през 1920 г. и в момента е на трето място в списъка на най-старите действащи авиокомпании в света и най-старата в англоговорящите държави. Qantas е публично търгувана компания, чиито акции се търгуват на ASX (Australian Securities Exchange), и е член-основател на авиационния алианс Oneworld.

4. SAS Scandinavian Airlines. Средна оценка: 8.07 точки. Мултинационалната компания е национален превозвач на Дания, Норвегия и Швеция и е базирана в Стокхолм, Швеция, собственост на SAS AB, с бази летищата в Копенхаген, Арланда в Стокхолм и Осло. SAS Scandinavian Airlines е основател на Star Alliance, в който влизат Air Greenland, Linjeflyg, Spanair, Thai Airways International, както и бившия чартърен оператор Scanair.

3. Aeromexico. Средна оценка: 8.07 точки. Мексиканската авиокомпания е една от четирите основателки на SkyTeam, а базовото летище е международният аеропорт на столицата Мексико сити. Компанията осигурява вътрешен и международни полети до Европа, Централна и Южна Америка, Канада и САЩ. Aeroméxico е единствената авиокомпания в Латинска Америка, която лети до Азия.

2. American Airlines. Средна оценка: 8.07 точки. Седалището а във Форт Уърт, щата Тексас, САЩ. Тя е една от най-големите авиокомпании в света по отношение на общия брой пътнико-километри, броя на самолетите, приходите, пътническия трансфер и брой на обслужваните дестинации. American Airlines, заедно с регионалните си партньори, има широка международна и вътрешна полети. Осъществява средно около 6200 полета дневно до 356 дестинации в повече от 50 страни.

1. Qatar Airways. Средна оценка: 8.23 точки. Базата на националния авиопревозвач на Катар е столицата Доха. Авиокомпанията извършва полети до над 160 дестинации, всичките са международни. Член е на алианса Oneworld. Салоните на всички класове самолети на Qatar Airways са оборудвани с персонални видео дисплеи, монтирани на гърба на предните седалки.

Тази година в дъното на класацията са:

72. Thomas Cook Airlines - 5.26 точки

71. easyJet - 5.29 точки

70. Kuwait Airways - 5.40 точки

69. Korean Air - 5.49 точки

68. Ryanair - 5.60 точки.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg