EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дерипаска се споразумя с руските банки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дерипаска се споразумя с руските банки

mail17:42 | 30.09.2009прегледи 576 коментарикоментари 0


Олег Дерипаска очаква до седмица решението на руски банки във връзка с преговорите по преструктуриране на дълга на управляваната от него алуминиева компания "Русал", пише днес в. Ведомости.
 „Съгласувахме условията с руските банки. След седмица очакваме решението на Внешекономбанк. Надяваме се, че до 15 октомври ще преминем към реално предвижване на въпроса”- коментира днес генералният директор на "Русал" Олег Дерипаска.
Алуминиевият холдинг подписа през лятото предварително споразумение с комитет от чуждестранни кредитори по преструктуриране на кредити на стойност 7.4 млрд. долара.
В същото време компанията води преговори и с руски банки - ВТБ, Сбербанк и Газпромбанк за преструктуриране на дълг в размер на 2 млрд. долара. От „Русал” разчитат да постигнат споразумение и с руските, и с чуждестранните банки до края на октомври.
Според първоначалния план кредитът към чуждестранните банки ще бъде погасяван на два етапа. Първият ще е за срок от 4 години и ще приключи в края на 2013 г.
Натрупаната лихва за четирите години ще бъде изплатена в края на периода като впоследствие ще бъде уточнявана и продължителността на втория етап.
По отношение на кредита към руските банки от „Русал” водят преговори с Внешекономбанк за удължаване на кредита на компанията в размер на 4.5 млрд. долара с една година.
Преди два дни The Wall Street Journal съобщи, че руската алуминиева компания "Русал" планира да пусне компанията на борсата в Хонконг до края на годината.
Според агенция Reuters в резултат на публичното предлагане, компанията може да привлече около 1.5 - 2.5 млрд. долара. Холдингът се оценява на около 30 млрд. долара.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1038