EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Депутатско имущество за 2 млн. запорирано

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Депутатско имущество за 2 млн. запорирано

mail17:00 | 30.09.2010прегледи 1985 коментарикоментари 0


Обезпечителните мерки са взети по настояване и предложение на Комисията за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност. Това обяви председателят й Стоян Кушлев, след като подписа споразумение с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Обезпечителни мерки са наложени върху имущество на стойност 2 284 230 лева, а цената на бъдещия иск, който ще се заведе срещу Гюнай Сефер, е за 8 832 504 лева. Запор е възложен на големи имоти, обясни Стоян Кушлев. Става въпрос за два апартамента на атрактивни места в София, 23 недвижими имота, 23 автомобила, голям имот в Дулово - където има работилница, лаборатория, 6 склада за тютюн. Запор е наложен и върху всички банкови сметки на Гюнай Сефер и на семейството му. Запорирани са и дяловете, които депутатът има в 7 дружества.
"Ние прилагаме закона еднакво и справедливо за всички, независимо от техния обществен или политически статут", категоричен бе Стоян Кушлев. Той обясни разликата между запорираното имущество и това, за което ще бъде заведен иск с факта, че с другото имущество Гюнай Сефер вече се е разпоредил предварително, преди комисията да бъде сезирана от прокуратурата. "При него разликата е много голяма. Той не може да докаже имущество в размер около 17 хиляди минимални работни заплати", обясни още Стоян Кушлев.
Гюнай Сефер е депутат от парламентарната група на ДПС от 2009 година. Той е член на Комисия по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите на гражданите в НС.
БГНЕС припомня, че името на Гюнай Сефер през последните няколко дни се споменава често в медийното пространство покрай делото срещу бившия директор на НАП Мария Мургина. На съдебното заседание бившият териториален директор на НАП Силистра Милена Цолчовска разказа, че Гюнай Сефер я заплашвал с уволнение, след като започнали данъчни ревизии на 4 от фирмите му. Срещу депутата от ДПС се води и дело в СГС. Той заедно с Митхат Мехмед Табаков, както и Росица Василева Милчева и Веско Николов Пачкински са обвинени в за документни измами, извършени по повод на две обществени поръчки. Става въпрос за построяване на общо един път от 7 км. и 300 м., свързващ село Окорш с централния път от Шумен до Силистра. Чрез престъплението са присвоени 337 945,55 лева, а реално изграденият път е 1 км. и 700 м. и не отговаря на проекта. Разследването беше проведено от специализиран съвместен екип включващ прокурори, следовател и служители на МВР и ДАНС. /БГНЕС

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3888